Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Forældresamarbejde

Udvidet forældresamarbejde prioriteres højt

Erfaring viser at forældre til børn med fysiske og kognitive vanskeligheder har brug for et særligt og udvidet samarbejde med barnets institution. Derfor vægtes dette højt i Stampe. 

Kommunikation vægtes i forældresamarbejdet

Dialog er omdrejningspunktet i Stampes forældresamarbejde. Muligheder og behov afgør typen og yppigheden af dialog. Vi prioriterer korte dialoger ved aflevering og afhentning, når dette er muligt. 

Kontaktbog er et redskab som bruges de første tre måneder af barnets tid i Stampe, hvis barnet kører med taxa. Bogen indeholder gensidige informationer om barnets dag, nye aftale, spørgsmål med videre. Kommer forældrene og afleverer/henter prioriterer vi den daglige dialog. Ligeledes bruger vi AULA som et kommunikationsredskab. Her sender vi blandet andet beskeder til forældrene.

Telefonsamtaler ved behov for dialog er også en naturlig del af forældresamarbejdet.  

Møder afholdes løbende og tager afsæt i barnets tidslinje

Møder planlægges og afholdes med udgangspunkt i barnets tidslinje. Andre møder afholdes såfremt der opstår behov herfor. Deltagerne vil være afhængig af indholdet i møderne. 

Tolkebistand benyttes til møder hvor forældrene ikke er dansktalende. I det omfang det er muligt oversættes statusbeskrivelser og anden skriftlige materiale til forældrenes modersmål. 

Eksterne møder omkring barnet med eksempelvis sygehus eller anden samarbejdspartner prioriteres også i det omfang det er muligt for personalet at deltage. Dette under forudsætning af et forældreønske om Stampes deltagelse. 

Tryghed er et kerneelement i relationen til forældrene

Tryghed er en af grundværdierne i vores samarbejde med forældrene. Derfor arbejder vi bevidst med at italesætte, hvad vi arbejder med og hvad vi sammen ønsker at sætte fokus på – her både ressourcer og udfordringer. Ligeledes italesætter vi den gensidige forpligtigelse vi har på at tale om de ting man undrer sig over eller som er svære at tale om.

Målet er at skabe den bedste sammenhæng mellem hjem og institution. 

Gensidige forventninger italesættes løbende

Forventninger til jer som forældre: 

  • At I deltager i planlagte møder. 

  • At I er opsøgende og initiativtagende i forhold til jeres barns ophold i Stampe. 

  • At I ved undring og spørgsmål henvender jer til personalet, sådan vi samarbejder omkring det, som betyder noget for jer. 

  • At I holder jer opdateret via Aula 

  • At I overholder tidsfrister for ferietilmelding og arrangementer. 

I kan forvente af os: 

  • At vi ser jer som vores vigtigste samarbejdspartnere. 

  • At vi arbejder målrettet med jeres barns udvikling, læring, dannelse og trivsel. 

  • At vi inddrager jer i processer omkring barnets udvikling. 

  • At vi ser jer som aktive medspiller omkring jeres barn og børnefællesskabet. 

  • At vi har en professionel tilgang til jeres barn og vores samarbejde. 

  • At vi ved undring eller spørgsmål kommer til jer.

Særlige tilbud og muligheder for forældre tilbydes løbende

Forældrenetværk er et internt tilbud i Stampe og tilbydes løbende. Personalet tager afsæt i aktuelle behov ved sammensætning af netværket. Eksempelvis har vi tilbudt netværk for ”Fædre” og ”Nye forældre”. 

Netværkene tovholdes af to personaler, som samme med den inviterede forældregruppe planlægger emner og forløb. 

Samtale og sparringsforløb er en særlig mulighed i Stampe

Samtaleforløb med intern familierådgiver kan aftales ved behov. I Stampe er en af pædagogerne uddannet familierådgiver og tilbyder samtaler om eksempelvis graviditetsforløb, tiden efter fødslen og andre relevante emner.