Pædagogiske læreplaner er et dynamisk værktøj i dagligdagen
Den styrkede pædagogiske læreplan er et dynamisk værktøj i forhold til det daglige arbejde som pågår i Stampe. Læreplanen justeres løbende og skal sikre højest mulig kvalitet i det pædagogiske arbejde.
Læreplansarbejdet kommer til udtryk igennem såvel planlagte og struktureret pædagogiske aktiviteter, som i spontane aktiviteter.
Fokusset på at selv de mindste øjeblikke med barnet indeholder gode muligheder for læring og udvikling, er bærende i vores praksis. Derfor prioriterer vi pusle-, garderobe- og lignende situationer højt i hverdagen. Denne læring kaldes i Stampe for hverdagslæring og er tæt knyttet til læreplanen.
Læringsmiljøer tager afsæt i børnenes interesser og de pædagogiske læreplaner
Bevidst indrettede læringsmiljøer tilgodeser såvel det enkelte barns muligheder for udvikling, læring, dannelse og trivsel, som for børnefællesskabets muligheder.
Tilrettelæggelsen af læringsmiljøerne tager afsæt i læreplanstemaerne i Den styrkede pædagogiske læreplan, men med varieret fokus.
Løbende forandringer i læringsmiljøerne er med til at skabe motivation for børns nysgerrighed og deltagelse.
Dokumentation af læringsprocesser synliggøres i Stampes forskellige rum
Synlig dokumentation af børnenes læring vil på forskellig vis kunne opleves i Stampe eller på Aula.
Kreative værker, fotoserier af børnenes læreprocesser eller små praksisfortællinger er nogle af de dokumentationsformer som der arbejdes med i Stampe. Disse benyttes i evalueringen af den pædagogiske praksis.
Den styrkede pædagogiske læreplan kan rekvireres ved at kontakte Stampe.
Krav til pædagogisk læreplan
Der er krav i dagtilbudsloven om, at alle institutioner skal udarbejde en skriftlig pædagogisk læreplan. Den pædagogiske læreplan udgør rammen for alle børns læring.
Den pædagogiske læreplan indeholder:
- det fælles pædagogiske grundlag
- beskrivelse af seks læreplanstemaer
- pædagogisk mål for sammenhængen mellem læringsmiljøet og børns læring