Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

Træning og kultur danner rammen for sunde måltider 

Spiseproblematikker kan for flere af Stampes børn være en følgevirkning af deres handicap. 

Særlige hensyn kan derfor være styrende for den kost barnet indtager. Hvilken kost barnet profiterer af og har behov for, aftales via et tæt samarbejde mellem forældre og personale. I særlige tilfælde kan en diætist være en del af samarbejdet. 

Træningsmæssige behov kan have indflydelse på barnets kost

Træningsmæssige behov kan i nogle tilfælde have indflydelse på indholdet i madpakken. Konsistensen og kostsammensætningen kan have betydning for at barnet får en rigtige kost samtidig med den rette finmotoriske eller mundmotorisk træning kan gives. 

Sunde vaner omkring måltider er en daglig del af Stampes hverdag

Kulturen omkring måltidet er et vigtigt element i målet om, at barnet får sunde madvaner. Det vægtes højt at børnene spiser i rolige og forudsigelige rammer, med tilgængelige voksne som guider og støtter det enkelte barn. 

Forudsigelighed skabes med faste spisepladser og gentagende rutiner før, under og efter måltidet. 

Mad og måltidspolitik i forbindelse med særlige lejligheder følger sundhedsstyrelsens anbefalinger

Sundhedsstyrelsens madpyramide er grundlaget for vores praksis i forhold til sukker og søde sager. Derfor serveres dette kun ved særlige lejligheder som for eksempel fødselsdage, fastelavn, julefester og ved afskedsarrangementer. 

Medbringes søde sager, skal det altid aftales med personalet først. 

Madpakken bør derfor heller ikke indeholde for meget dessert. Udgangspunktet skal være at barnet skal bruge en masse god energi dagen igennem.  

Dialog om barnets kost prioriteres altid af personalet i målet om at give barnet de bedste rammer for trivsel.

To-kulturelle børn og specifikke madhensyn aftales altid med forældrene

Hensyn til børn som kommer fra andre madkulturer end den danske er vigtige. Indholdet i fællesmåltider tager hensyn til, at der kan være børn som, af kulturelle hensyn, ikke må indtage bestemte madvarer.