Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Sådan arbejder vi

Handleplan som fælles værktøj for tilrettelæggelsen af interventioner 

Neuropædagogiske tilgange er grundlaget for vores arbejde med det enkelte barn, samt børnegruppen som helhed. 

Udredninger og observationer foretaget af pædagoger og eventuelt terapeuter, talepædagog og psykolog danner grundlaget for den fælles handleplan, som det enkelte barn har. Handleplanen justeres løbende, så den følger barnets udvikling. 

Igangsatte tiltag fra henholdsvis terapueter, psykolog og talepædagog inddrages som en del af den pædagogiske praksis. Forløb tilrettelægges ud fra barnets behov og har forskellige tidsperspektiver. 

Terapeutisk bistand tilbydes til specifikke opgaver

Terapeutisk bistand tilbydes til specifikke opgaver omkring barnet, henholdsvis ergoterapeutisk og/eller fysioterapeutisk opgaver. Dette samarbejde foregår altid efter aftale med forældrene. 

Psykologisk bistand tilbydes til specifikke opgaver

Psykologisk bistand tilbydes til specifikke opgaver omkring et barns udvikling. Opgaven kan handle om en psykologisk udredning af barnet, suppleret med sparring vedrørende personalets tilgange til barnet. Drejer det sig om en specifik udredning vil det altid foregår efter aftale med forældrene. 

Talepædagogisk bistand tilbydes til specifikke opgaver

Talepædagogisk bistand tilbydes ved specifikke opgaver. Dette foregår både i form af direkte arbejde med et enkelte barn, en mindre gruppe eller som sparring til personalet. Dette samarbejde foregår altid efter aftale med forældrene, hvis det drejer sig om et konkret barn. 

Øvrige samarbejder sker blandt andet med en nærliggende børnehave.

Besøgsbørnehave: Vi besøger en nærliggende børnehave sammen med de børn, som vi fagligt vurderer, vil profitere at dette. Besøg er kun aktuelt for de børn, hvor det er en del af barnets handleplan. 

I det omfang det er muligt besøger vi det kommende Dagtilbud med de børn som skal udsluses fra Stampe, inden skolestart. 

Overgang til andet dagtilbud eller skole sker i samarbejde med forældrene

Overgange til andet dagtilbud: Hvis barnet skal starte i andet Dagtilbud, afholder vi overleveringsmøde sammen med forældre og kommende dagtilbud. Her gives der en aktuel status på barnets ressourcer og udfordringer.

Overgang til skole: Forbliver barnet i Stampe indtil skolestart afholdes overleveringsmøde med forældre og kommende skole. Her gives en aktuel status på barnets ressourcer og udfordringer.

Barnets forløb i Stampe beskrives via intern mødeaktivitet 

Opstartsmøde: Inden barnets opstart afholdes et møde med forældre og andre relevante aktører omkring barnet. På mødet gives der en status på barnets hidtidige udvikling og tidligere interventioner.  

Første dialogmøde: to til tre måneder efter barnets opstart inviterer Stampe til et dialogmøde. Her deltager forældre og personale, samt eventuelt en konsulent fra Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. 

Konsulenten deltager udelukkende for at få kendskab til barnets behov, udfordringer samt ressourcer. Dette med henblik på at få mere viden om barnet end det som fremgår af ansøgningen. Ligesom kendskab til familien som helhed, er vigtigt for konsulentens videre arbejde. 

Formålet med mødet er at forældre samt involverede fagpersoner giver en mundtlig førstehåndsbeskrivelse af barnet. Barnets første tid i Stampe drøftes, ligeledes mål for barnets udvikling. Afstemning af gensidige forventninger klarlægges ligeledes på mødet. 

Revisiteringsmøder sker cirka én gang årligt

Første re-visiteringsmøde; cirka et år efter barnets opstart afholdes dette møde. Der gives en status på barnets udvikling, ressourcer og udfordringer. Det vurderes fra gang til gang om det er relevant at indbyde en konsulent fra Pædagogisk, Psykologisk Rådgivning, for at drøfte barnets fremtidig placering. Enten forbliver barnet i Stampe det kommende år eller udsluses til et mere relevant tilbud. 

Efterfølgende status/re-visiteringsmøder: Forlænges barnets ophold i Stampe afholdes der et nyt møde efter cirka et år. Mødet er identisk med første status/re-visiteringsmøde. 

Overgang til andet dagtilbud eller skole sker via overleveringsmøde.

Overgange fra Stampe; Afsluttes opholdet i Stampe, flytter barnet enten til andet dagtilbud eller til skolen. I begge tilfælde afholdes et overleveringsmøde, hvor Stampes personale sammen med forældre overleverer relevante oplysninger om barnet til det kommende dagtilbud eller skole. 

Formålet med møderne er at give en fyldestgørende beskrivelse af barnet, samt videregive relevant information i målet om at gøre overgangen så tryg og meningsfuld som muligt. 

Statusbeskrivelser skrives forud for alle revisiteringsmøder

Statusbeskrivelser om barnet laves forud for alle re-visiteringsmøder, samt når barnet afsluttes i Stampe. Beskrivelsen sendes altid til forældre og relevante aktører omkring barnet. 

Ansøgning til skoleudredning sker i samarbejde med Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Skoleudredning er almindelig procedure for alle Stampes skolesøgende børn.  Dette for at sikre at barnet får det rette skoletilbud, set ud fra barnets ressourcer og udfordringer. 

Psykologer fra Pædagogisk Psykologisk Rådgivning forestår udredningen og samarbejder med forældrene om at klargøre beskrivelsen af barnets behov. Herefter vurderer skolevisitationen hvilket skoletilbud der er bedst egnet til det enkelte barn.